divendres, 15 de maig del 2015

Un meravellós atzucac

Quan la carretera de Sants va convertir-se en el principal eix del poble de Santa Maria de Sants l’antic camí Ral, que passava pels carrers de Sant Crist i de’n Blanco, va quedar com una via secundària. Amb el creixement del poble i la progressiva conversió de la Carretera en un eix comercial d’èxit també van anar creixent els seus edificis. Els comerciants de Sants projectaven nous edificis luxosos on es cuidava molt la imatge, un fet que ens ha deixat unes quantes joies arquitectòniques.

De la mateixa manera que va passar amb l’obertura de la Via Laietana els nous edificis de la Carretera també van crear una pantalla darrera de la qual quedava un altre Sants. Un barri amb vida menys atrafegada que manté encara la sensació de passejar per un poble. Uns espais que per als que no són del barri, que acostumen a transitar per les seves grans avingudes, passen desapercebuts.

Carrer de Demòstenes.
Caminant pel carrer de’n Blanco trobem un petit espai que sembla aturat en el temps, el carrer de Demòstenes. Un petit carrer amb nom d’orador grec i que antigament s’havia conegut com el carrer del Pou, que és un atzucac sense sortida. En els pocs metres que fa aquest carrer trobareu fins a vuit petites cases de planta i pis originàries del segle XVIII, que ens permeten fer-nos una idea de com era el Sants antic.