L'autor

Sóc llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. He treballat realitzant itineraris guiats per al MUHBA, així com per escoles i per diverses empreses de gestió cultural.
Realitzo una secció d'història local des del 2006 a la Burxa, una revista del barri de Sants que surt cada mes. Des del 2010 també realitzo el programa Enregistrem la Memòria, un arxiu de la memòria oral del veïnat del districte que s'emet en forma de monogràfics per Sants 3 Ràdio.

Soc autor del bloc Memòria de Sants, un bloc que l'any 2012 va ser reconegut com el millor bloc sobre història i patrimoni als Premis Blocs Catalunya- També sóc autor del bloc Memòria del Poblenou i coautor del portal de vídeos històrics en català Histotube, un projecte que vàrem realitzar amb els historiadors Lorién Casasús Pascual, Jordi Bonvehí i Castanyer, i Dani Cortijo. Un grup que treballa sota el nom de #historiadors2.0.

L'any 2012 vaig engegar el projecte #GuerraCivli20, una narració de la Guerra Civil Espanyola en temps real gràcies a Twitter i un total de 5.143 piulades que no només permetien seguir el conflicte sinó que també donaven enllaç a les diverses publicacions del dia i a talls de ràdio i filmacions. Un projecte que va arribar fins a 2.352 seguidors.

Sóc autor del llibre Del Somni al Silenci, sobre la República i la Guerra Civil a Sants i coautor del llibre Inventari de Can Batlló, tots dos editats dins la col·lecció Riera de Magòria, impulsada pel Secretariat de Sants, Hostafrancs i La Bordeta. I l'any 2017 vaig col·laborar en el llibre col·lectiu Episodis del Moviment Obrer als Països Catalans.També he participat en la creació del museu virtual Relligant Nou Barris, un projecte de l'Associació Cultural Projectart, de l'Arxiu Històric de Les Roquetes-Nou Barris i el Grup d’Història de Nou Barris-Can Basté. Plaques situades als carrers permeten explicar la ciutat i, mitjançant codis QR vincular espais reals amb continguts virtuals que ofereixen petites peces documentals sobre els espais.


Juntament amb Marta Sánchez Natera varem impulsar Patrimonis Invisibles, un col·lectiu pluridisciplinari que fa servir intervencions al carrer per destacar elements de patrimoni en risc. I també he col·laborat en el projecte TaxiKey maps, de Carme Illa i Jon Mármol. Una manera de descobrir el patrimoni i la història de Barcelona gràcies a un detectiu que resol casos per la ciutat. Un projecte on vaig tenir la sort de fer d’assessor històric i creador de guions per a ràdio-teatre.També podeu trobar continguts de Memòria de Sants a l'app Field Trip.

A banda dels temes històrics també treballo en l'organització del Cros Popular de Sants i en la direcció de la companyia de teatre Liada Nacional.

Cap comentari: