dilluns, 31 d’agost del 2020

Torrons Viar

L’any 1919 Ignasi Vidal i Montserrat Arderiu creaven un taller dedicat a la producció de torrons. Per posar nom a la nova empresa van fer un joc de paraules amb les dues primeres síl·labes dels seus cognoms, de tal manera que l’empresa es va anomenar Viar. Una empresa que s’especialitzà en la producció de torrons de qualitat. A meitat del segle vint, després de la desaparició de la Lleialtat Santsenca, Viar es va establir a la planta baixa de l’antiga cooperativa obrera, al número 31 del carrer d’Olzinelles.

Treballadors de Turrons Viar
De la web de l'empresa

Durant prop de cinquanta anys l’espai que havia sigut l’economat de l’antiga cooperativa va ser el taller, i també la botiga, de Torrons Viar. Ametlles, ous, mel i sucre ompliren els magatzems del local. Mentre es treballava en la fabricació dels torrons una planta per sobre s’escoltaven les orquestres assajar per als balls de la Sala Bahia. L’any 2006 finalment el taller de Torrons Viar va baixar definitivament les portes del carrer d’Olzinelles, tot i això la marca encara existeix, integrada dins del grup Torrons Vicens i especialitzada en els torrons de gran qualitat. 

Anunci al Programa de Festa Major de Sants de 1959
Fons: AMDS (UEC)


2 comentaris:

Rafel ha dit...

Hola, per completar el joc de paraules, potser van utilitzar el nom de Biar (Població de l'Alt Vinalopó, no gaire llunyana de Xixona)

Agus Giralt ha dit...

Podria ser, un doble joc de paraules ;)