dijous, 17 de gener del 2013

Segueix la destrucció del patrimoni d'Hostafrancs

Aquest matí he rebut una piulada del Dani Cortijo anunciant-me que s'està enderrocant la casa més antiga d'Hostafrancs. Un pla urbanístic que ja va començar fa anys i que està esborrant les peculiaritats d'aquest barri. Un pla que només respon a un intent d'uniformitzar els barris de Barcelona a l'Eixample i que només està pensat en funció de la mobilitat dels cotxes. Un pla que fa uns anys va obrir el camp als especuladors, els grans causants d'aquesta crisi, i que avui només deixa solars buits al barri, a l'hora que esborra les xarxes socials associades als barris.

Us adjunto la fotografia que m'ha enviat en Dani Cortijo on es veu la bastida que acabarà amb un edifici històric i obrirà un nou solar inútil.

Cal aturar la destrucció del nostre patrimoni i denunciar la inacció dels nostres polítics que no valoren el patrimoni històric dels barris.

Hostafrancs no és l'Eixample! 




3 comentaris:

Chordi ha dit...

Pues es una p.... ya que destruiran el reloj de sol que tango le gustaba a Tot Barcelona (Miquel)...una llastima.

Neus. La meva Barcelona. ha dit...

Yo también he leído la noticia por Dani Cortijo por el twitter y como Chordi me he acordado de Miquel de Tot Barcelona que tenía catalogado este reloj de sol.
Una pena, entre la crisis y la poca conciencia nos están borrando el patrimonio.
Un saludo!

Geoda ha dit...

Oh, quina llàstima! De petita sempre que passava per davant m´hi estava una estona mirant-ne els pollets a través dels vidres. Santa paciència que tenía ma mare!!Inclús recordo un cop que veniem tots els nens de l´escola, d´una excursió, i quan vam passar per davant ens hi vam possar tots a dins, amb la mestra inclosa.
Recordo haver-hi portat pà sec i tot.

Es una pena molt gran que estiguin destruïnt els trets característics del nostre barri, convertint-lo en una mina pels especuladors, i fent-lo a mida del "glamour" que busquen els turistes. Un glamour de Kebabs, todos a cien y franquícies vàries.