dilluns, 7 de setembre del 2020

Begudes Gasoses Gigante

L'any 1928, es constitueix l’empresa de begudes carbòniques de Francisco Fernández, que es va instal·lar a la carretera de la Bordeta, als números 57 i 59. Els seus productes eren refrescos gasosos, com la coneguda gasosa Gigante, comercialitzades en format de 1 litre i un vi escumos també conegut amb el nom Gigante. El raïm per elaborar aquest vi procedia del Mas Cadrell, una finca ubicada a Sitges. Durant la guerra civil la fàbrica va patir un bombardeig, que va afectar els patis interiors, el 8 d'octubre de 1938,Durant la dècada dels 40, hi haurà un canvi generacional i els fills prenen el control de la companyia amb el nom de Hijos de F.Fernández. En aquesta etapa apostarà per ampliar els seus productes, apareixent en 1952 una llimonada. En 1957, per commemorar el trentè aniversari de la seva fundació, es va fer un canvi en el seu producte més representatiu, la gasosa Gigante, que es va passar vendre en ampolles de litre i mig.

La darrera etapa d’aquesta empresa arrenca l’any 1960, quan Gasoses Gigante va ser ser absorbida pel grup LICSA (Indústria Carbònica S.A), una embotelladora que treballava amb gran quantitat de marques comercials.

Text de Miguel Mateo

2 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Sale a colación en el libro que escribí: "Las sombras se equivocaron de dueño", y que si deseas leer tienes a mano en cualquier biblioteca. Allí encontrará más marcas...Stel, Rumbo, La Casera...
Salut

http://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=X&searcharg=cartisano&searchscope=171&submit=Cercar

Agus Giralt ha dit...

Moltes gràcies! El busco ;)