dimarts, 9 de desembre del 2014

Topinada participativa a Sant Andreu?

Permeteu-me que avui em surti de Sants. Us vull parlar d'un fet relacionat amb la ciutat que m'ha indignat per motius personals, però encara més com a ciutadà implicat en la vida social de Barcelona.

Dijous 4 de desembre s'obria l'urna de la votació popular per escollir quina escultura aniria a la plaça del Centre Cívic a Baró de Viver, al districte de Sant Andreu. Les propostes eren ‘Canya al viver’, dels estudiants Carme Illa i Jonathan Mármol, i ‘El pont de les maletes’, de Fernando Bravo. Aquí podeu veure la noticia que va fer sobre el procès BTV.

Quina ha sigut la meva sorpresa quan, comparant les fotografies del Periódico del 26 de novembre amb les fotos de l'obertura de l'urna el 4 de desembre, es veu de manera diàfana com la majoria de paperetes han desaparegut.

Jutgeu vosaltres mateixos.


Urna plena el 26 de Novembre

Obertura de l'urna el 4 de Desembre

On són les paperetes de la primera urna, que era plena a vessar?

Si realment s'han de seguir fent processos participatius cal que els paràmetres i el controls siguin clars, no una farsa per fer creure als ciutadans que la nostra opinió compta a l'hora de governar la nostra ciutat. No sé quins són els interessos que podrien haver mogut a algú a fer desapareixer paperetes, però si com a ciutadans reclamem als nostres polítics transparència encara ho hem de fer més amb els representants de les associacions veïnals. No es poden tolerar ni tupinades ni caciquismes ni a plaça Sant Jaume ni als barris.

No soc ni de Baró de Viver ni tan sols del districte de Sant Andreu, però com a barceloní reclamo:

-Que el Districte de Sant Andreu investigui i clarifiqui publicament com va funcionar aquest procés participatiu.
-Que si després de la investigació queden ombres de dubte aquest procés participatiu sigui declarat nul.
-I en cas que sigui necessari que tant els responsables del Districte com de l'Associació de Veïns depurin les responsabilitats sobre el cas.