dimarts, 23 d’octubre del 2012

Territori cooperatiu: experiències de l'economia social al Maresme

La Ciutat Invisible està realitzant un documental sobre el cooperativisme a Mataró, població pionera a casa nostra des que es fundà, el 1864, la primera cooperativa moderna de Catalunya i a l'Estat espanyol: l'Obrera Mataronina. Per finançar aquest projecte han iniciat una campanya de micromecenatge. Si voleu participar ho podeu fer a partir d'aquest enllaç. Us passo tota la informació del projecte.


Documental "Territori Cooperatiu"

Ens complau anunciar-vos que properament estrenarem el documental sobre el moviment cooperatiu a una de les comarques bressol del moviment obrer i sindical a Catalunya. Mitjançant diverses entrevistes i algunes animacions, fem un recorregut per la història viva, pel passat i present, d'un dels referents locals en el desenvolupament d'experiències d'autoorgantzació obrera. Repassarem els principis i valors bàsics del cooperativisme, fins aterrar al Mataró actual, que compta amb 40 projectes de diferent trajectòria i volum, i és una ciutat de referència de l'economia social, vinculada al territori i a la comunitat. Sens dubte, un antecedent local i de proximitat de les més de 3000 iniciatives cooperatives que existeixen a Catalunya.

En aquesta fase final, engeguem una campanya de micromecenatge via Verkami, que ens ajudarà a finançar les despeses derivades de la producció: lloguer de materials, desplaçament i postproducció. Podeu col·laborar-hi clicant aquí.

Des que guanyàrem la Beca Joan Peiró 2011, hem estat treballant en el projecte de documental "Territori cooperatiu" que veurà la llum el proper 26 d'octubre, durant la setmana d'activitats que l'Ajuntament de Mataró i la Fundació Cooperadors de Mataró celebren, en commemoració de l'Any Internacional de les Cooperatives. La informació completa de la setmana la podeu consultar aquí.

Aquest projecte és una coproducció de La ciutat invisible i en David Andreu, d'Aixina Produccions.