dilluns, 11 de juny de 2012

Com un gegant invisible, Can Batlló i les ciutats imaginàries

El col·lectiu d'arquitectes La Col i Panòptica han realitzat un vídeo documental sobre Can Batlló que s'estrenarà el 17 de juny a bloc 11 de la fàbrica i el dia 18 a la sala d'actes del COAC. Us deixo un enllaç a un trailer del documental i la presentació que els autors fan del documental. Estic segur que no defraudarà.

Can Batlló, com un gegant invisible, amagat darrere els murs. Un recinte pendent de transformació i objecte de la revindicació i la lluita veïnal des de fa molts anys, actualment en procés de reapropiació per part de la ciutadania. Ens preguntem sobre quines són les regles del joc, els actors, interessos i estratègies que han dictat les transformacions urbanes a la Barcelona dels últims trenta anys i que ens han portat a la Barcelona actual, al Can Batlló de la propietat privada enfront el Can Batlló per la ciutat. Ens preguntem sobre el futur i sobre les altres Barcelones possibles. Un documental sobre Can Batlló i les ciutats imaginàries.

Des de l’entrada veïnal al recinte fabril de Can Batlló (www.canbatllo.org) l’11 de juny del 2011, hem estat realitzant aquest documental, i ara, un any després, el presentem al nou auditori del Bloc11. Podeu veure’n una pinzellada aquí:


Com un Gegant Invisible (working title. Trailer) from Natxo Medina on Vimeo.

Estrena del documental

Auditori Bloc11 Can Batlló | 17 juny | 17.30h
c/ Constitució 19, La Bordeta, Sants. Metro Sants Estació, L1-L3, o FGC estació Magòria-La Campana

Sala Actes COAC | 18 juny | 19.30h
Plaça Nova 5, Ciutat Vella.

Per donar suport al projecte, podeu votar el muntatge que hem presentat a la BIAU (Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme):

Primer cal registrar-se aquí, només cal posar un mail i un usuari:

I després posar estrelletes al vídeo.


Cap comentari: