dimecres, 7 d’abril del 2010

El refugi 307






Tot i que l'objecte d'estudi d'aquest bloc és la història de Sants, Hostafrancs i La Bordeta de vegades, quan crec que el tema val la pena, també m'agrada tractar barris veïns com Les Corts, Collblanc, La Marina de Sants o com és el cas avui el Poble Sec.

Avui he volgut compartir amb tots vosaltres aquest video que he trobat de forma casual al youtube i que tracta el tema dels refugis, especialment el 307, que es pot trobar al carrer Nou de la Rambla.

Si voleu veure com era un refugi antiaeri podeu apropar-vos fins al carrer Nou de la Rambla 169, ja que actualment està museitzat i per un preu de 3 euros (gratis per als docents, per als funcionaris, els que tinguin la targeta rosa i els menors de 16 anys) es pot visitar. A la web del museu d'història trobareu els horaris.

De totes maneres cal recordar que arreu dels nostres barris es van edificar molts i molts refugis que, o s'han destruït amb obres públiques, com el 877 o el 742, o es troben en perill, com és el refugi del carrer Joan de Sada o en alguns pocs casos són visitables sense que ho sapiga gaire gent. Fora del meu àmbit d'estudi, com recull el bloc Altres Barcelones, al barri de Gràcia es pot visitar el refugi de la Plaça de la Revolució.

Aquest petit documental va rebre al concurs els premis a la millor realització millor banda sonora, millor documental i per votació popular al concurs Mercè.doc 2008.