dimecres, 14 d’abril del 2010

El carrer Jocs Florals

Avui parlarem breument del carrer Jocs Florals, l'antic carrer de Sant Josep. En époques més antigues, segons sembla per les escriptures d'una masia que era situada en aquest indret, aquest carrer era conegut com el Camí de la Cadena.

Aquest carrer, que actualment es troba tallat per les vies del tren, és encara avui en dia el lloc on tenen la seu algunes de les entitats santsenques més conegudes, com la Unió Excursionista de Catalunya de Sants, o el Centre Catòlic.

Al mateix carrer també podeu trobar el Centre Social Autogestionat Can Vies, l'espai on, entre moltes altres activitats, es realitza el periòdic La Burxa.

En aquest carrer també va viure el metge i historiador Jacint Laporta i Mercader, que curiosament va ser un dels instauradors dels Jocs Florals al barri.

L'any 1877, a iniciativa del diari "El Eco de Sants" Jacint Laporta i Mercader i Pere Riera i Riquer van instaurar els Jocs Florals santsencs. El repartiment de premis es va fer el dia de sant Bartomeu, patró de Sants, a la societat "La Familiar Obrera".

Posteriorment aquest certamen va ser organitzat per la Lliga de Contribuents i pel Casino de Sants fins l'any 1923 en que varen ser prohibits.

Al mateix carrer Jocs Florals també hi va viure un temps Enriqueta Martí, la vampira de Barcelona, o com la coneixien a la Bordeta, la Mala Dona

La imatge és de les festes majors de l'any 1952.

3 comentaris:

Rafadalton ha dit...

Molt interessant, gràcies!

Un del C/Jocs Florals.

pep AUGUE ha dit...

la chica muy escotada y con ligueros que esta encima del arco de la torre duro lo justo para hacer la foto la censura la hizo quitar inmediatamente

Silvi ha dit...

La masía de boca florals on estaba? Pero casualitat no estaba a la alçada del número 123