dilluns, 20 de juliol del 2009

Acaba de néixer la Barcelonasfera!

Us presento un projecte al qual Memòria de Sants participarà, la Barcelonasfera.

Us adjunto la presentació del bloc.

Berguedasfera, Penedesfera, Ebresfera o Bagesfera entre d’altres són noms de diferents comunitats de blocs agrupades per àmbits territorials ja existents.

Aquest tipus de directoris permeten unir diferents blocaires d’un territori donant-se a conèixer i facilitant el contacte mutuu.Parlant amb gent vinculada a aquest món sovint sento la mateixa pregunta: “com és que encara no existeix la Barcelonasfera?”.La veritat és que un dels motius pels quals potser no ha existit fins ara és pel gran nombre de pàgines dirigides per barcelonins. La xarxa es podria massificar fins el punt de desbordar-se.

És per això que a l’hora de crear la Barcelonasfera he hagut d’optar per una opció una mica més restringida. Aquest directori inclourà blocs que tenen Barcelona i les seves antigues viles com a tema central enfocat des de les perspectives més diverses (fotografia, periodisme, política, història...).

El fet de que el subtítol faci referència a les “antigues viles” no és una cosa casual si no que he volgut respectar i donar importància a la personalitat pròpia dels antics municipis que ara formen part de Barcelona.Durant aquesta darrera setmana he anat enviant correus electrònics o deixant missatges a les principals pàgines que coneixia, la majoria de les quals han respost positivament a la proposta i m’han anat enviant la descripció del seu bloc.

La Barcelonasfera disposa d’un cos central amb un flux d’actualització on aniran apareixent els darrers posts publicats pels membres de la xarxa, una llista d’enllaços i les descripcions de cadascuna de les pàgines realitzades pels seus autors.També s’ha creat un grup a facebook, un logotip (la típica rajola barcelonina) i un banner amb el qual es podrà enllaçar la Barcelonasfera a tots els membres del directori.

Podreu trobar més informació a l'enllaç:

1 comentari:

El espíritu inquebrantable ha dit...

Deu ser un programa interessant. Està molt bé que hi col·labori Memòria de Sants.