dimecres, 2 de juny del 2021

III Jornada de recerca històrica dels barris de Barcelona

L'agregació de Sarrià i la configuració de la Barcelona contemporània

L'Arxiu Municipal de Barcelona organitza, cada dos anys, aquesta Jornada de recerca històrica dels barris de la ciutat amb l'objectiu d'aplegar, en un mateix fòrum de debat, les persones de l'àmbit de la investigació local, dels centres d'estudis, professionals de l'arxivística i públic interessat en conèixer, de primera mà, quines són les principals recerques que es duen a terme i els recursos documentals sobre la història de la ciutat que ofereix l'Arxiu. 

Aquest any, coincidint amb el centenari de l'agregació de Sarrià a la capital catalana l'any 1921, la tercera edició de la Jornada de recerca històrica dels barris de Barcelona proposa reflexionar sobre la configuració municipal de la ciutat des de final del segle XIX fins als nostres dies, amb la participació dels centres d'estudi i recerca de Barcelona com ara el Taller d'Història de Sarrià, el Centre d'Estudis Ignasi-Iglésias, el Grup-Taller d'Història de la Torre de la Sagrera, l'Arxiu Històric de Roquetes, El Pou. Grup d'Estudis de la Vall d'Horta i la Muntanya Pelada, l'Arxiu Històric del Poblenou, el Taller d'Història del Clot-Camp de l'Arpa, Memòria en moviment de Sants, o el Taller d'Història de Gràcia. 

La Jornada tindrà lloc durant la tarda de divendres, 11 de juny, a la Seu del Consell Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi (de 18 a 20.30 h), i tot el matí de dissabte, 12 de juny, al Born Centre de Cultura i Memòria (de 9.30 a 14 h).

Per poder consultar tota la informació sobre la Jornada, us deixem el tríptic on consta el programa que seguirem durant els dos dies.

Tot i que la Jornada es retransmetrà per streaming, hi ha la possibilitat d'assistir-hi presencialment i de manera gratuïta el dissabte, 12 de juny, al Born CCM, tot emplenant el següent formulari d'inscripció fins al 8 de juny.