dilluns, 6 de gener de 2020

Presentació: Sants-Montjuïc i la salvaguarda del patrimoni documentalDijous 16 de gener a les 17.30h a l'Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc es presenta el llibre: Sants-Montjuïc i la salvaguarda del patrimoni documental, escrit per l’historiador Daniel Venteo. 

Als barris de Sants-Montjuïc, l’any 1931 una iniciativa pionera assentava les bases de la moderna salvaguarda dels documents del seu passat: l’Arxiu Històric de Sants de la Unió Excursionista de Catalunya. D’ençà de la restauració de l’Ajuntament democràtic el 1979, l’Arxiu va iniciar un període de creixement i modernització sense precedents que ens situen al dia d’avui, en què la institució ha esdevingut un servei imprescindible per a la gestió municipal i per a l’enfortiment de la identitat col·lectiva, no només dels veïns dels seus barris sinó de tot Barcelona. 

La presentació, que tindrà a la Sala Anselm comptarà amb la presència de l’autor de la publicació acompanyat de Marc Serra, regidor del districte de Sants-Montjuïc, i de Joaquim Borràs, arxiver en cap de l’Ajuntament de Barcelona.