diumenge, 19 de gener del 2020

Presentació: La Fàbrica


Van entrar per una portalada com de fàbrica. Un camió petit els va avançar, rabent, cap endins. Un parell d’homes amb mono de treball sortien corrent. S’hi veia força moviment de gent. Van deixar una mena de placeta interior i van endinsar-se per un passadís. Quan van aparèixer en una gran nau de fàbrica totalment buida en Fidel va xiular.

—Collons —va reblar en Joan.

Davant seu dotzenes de vehicles, segurament confiscats, omplien tot l’espai. Un garatge clandestí on obrers amb granota de pintor s’esmerçaven en pintar-los de roig i negre afegint les lletres de CNT-FAI als laterals. L’activitat i el resultat feien patxoca. Els anarquistes es preparaven per la gran batalla de Barcelona.

Dimarts 21 de gener a les 19h a l'Auditori de Can Batlló es presenta La Fàbrica, una novel·la de Jordi Soler ambientada a Can Batlló, el dels anys trenta i l'actual. 

Llibres com aquest, que recuperen la memòria dels paisatges propers, no són gaire habituals i en canvi són llibres molt necessaris. Paraules que són una trinxera per recuperar una memòria que ens ha estat furtada. I encara més quan qui escriu és una persona com el Jordi Soler que porta molts anys lluitant i implicat en la millora dels nostres barris. Esperem molts més llibres recuperant les moltes i moltes històries apassionants que s'han donat als nostres barris. 

Si el voleu adquirir ho podeu fer aquí.