dijous, 3 de juliol de 2014

La Rosa de Foc 2014

Els dies 11, 12, i 13 de Juliol tindrà lloc la segona edició de les jornades històriques La Rosa de Foc. Aquest any tinc el plaer de participar fent una xerrada sobre les revoltes ludites a Catalunya. Us adjunto la informació de les jornadesL'agost de 1909, el periodista hispanouruguaià Antonio Loredo des del diari La Protesta batejà la ciutat de Barcelona amb el nom de La Rosa de Foc. El terme envoltat de romanticisme i d'ardor revolucionària, definia clarament el clima de combativitat en que s'hi vivia. Una Barcelona amb una història plena de revoltes populars causades per la fam i les males condicions de vida. Revoltes que feren a aquelles persones anònimes per un temps lliures.

Aquestes jornades, organitzades per segon any consecutiu, pretenen ser un repàs per la memòria d'aquests sense nom...

Programa

Divendres 11 de juliol, 19:30h
"La vaga de lloguers i el sindicat de la construcció de CNT entre abril i desembre de 1931" per Manel Aisa, llibreter i membre de l'Ateneu Enciclopèdic Popular.

Dissabte 12 de juliol, 19:30h
"La Negreta en la Barcelona del rebombori del pa" per Elsa Plaza, il·lustradora, redactora, escriptora i professora d'Història de l'Art a l'Universidad Autónoma de Barcelona.

Diumenge 13 de juliol, 19:30h
"Persones contra màquines, les revoltes luddites a Catalunya" per Agus Giralt, historiador i autor del llibre "Del somni al silenci. Segona República i Guerra Civil".

Les xerrades tindran lloc a l'Espai Obert, al carrer Violant d'Hungria 97.