dimecres, 10 d’agost del 2011

Enigma número 9

Resposta a l'enigma número 8:Com ha dit molt bé el Dídac l'obra en qüestió és: Els Zin-Calós una obra de Juli Vallmitjana i Colomines, un dels dramaturgs del conegut teatre modernista català. Està inspirada en el barri d'Hostafrancs i més concretament en la comunitat gitana.

Enigma número 9:L'any 1694 el noble Josep de Novell i Nadal establí a un pagès de Sants, Jacint Comas, una peça de terreny a Sants. Una peça de terreny que ja tenia el nom del carrer actual que circula per aquest espai. Dins d'aquesta peça, en un dels extrems hi havia un petit edifici, que tot i que modificat i reformat, (i actualment amagat) encara es conserva.

Pregunta: Quin és el carrer que comento? Quin és l'edifici que actualment no es pot visitar?


Doncs us deixo amb aquest darrer enigma d'estiu, aquest cop he intentat que sigui complicat per tal que us ocupi temps.

Marxo uns dies de vacances, però he deixat uns quants articles per tal que es vagin actualitzant automàticament. A la tornada us contesto a l'enigma i contacto amb els guanyadors dels premis.

Bon estiu a tothom i fins a festes de Sants.

2 comentaris:

Xavi Silvestre ha dit...

Era la "peça del Sant Crist", actualment carrer de l'ídem; i per allà hi havia una capelleta que crec que encara no ha caigut de ruïna (tot i que poc li deu faltar), suposo que et refereixes a aquest edifici.
Molt bones vacances, Agus!!!

Rafel ha dit...

Jo també crec que et refereixes a la capella del Sant Crist, de la que només es pot veure la portada tapiada.