dimecres, 30 de setembre del 2009

Segueix la destrucció del patrimoni històric


Ara fa uns mesos a Memòria de Sants denunciavem la troballa i posterior destrucció de l'entrada al refugi 877 que hi havia al passatge Toledo. Però tot i que els encarregats de patrimoni de la ciutat van respondre rapidament afirmant a tots els diaris que aquest refugi seria convenientment estudiat i negant que hagués estat malmés, a Memòria de Sants varem poder comprovar que aquesta darrera afirmació era falsa.

Però, tot i les afirmacions de bona voluntat de les institucions, la destrucció del patrimoni ha continuat. Fa pocs dies podiem llegir al bloc Spaghettibcn que una nova entrada d'aquest refugi s'havia trobat, i avui mateix hem descobert que un nou refugi, en aquest cas el número 742, situat al carrer Juan Bravo amb Olzinelles, ha estat descobert i enderrocat, com a mínim en part.

Per això des d'aquest bloc, a tots els que esteu interessats en la història dels nostres barris i en el nostre passat, us convido a informar-vos i fer pressió per frenar aquesta destrucció constant del nostre patrimoni. Pels que esteu interessats podreu trobar un grup a la xarxa social Facebook amb el nom Salvem el patrimoni santsenc.

Moltes gràcies a Spaghettibcn per la seva informació i fotografies i a totes les persones que ens ajuden a mantenir-nos atents per salvar el nostre passat.

8 comentaris:

Dani ha dit...

Això és indignant! A la pròxima entrada, quan envii un missatge a tots els del meu grup del facebook els avisaré i tb al grup miquel pedrola.

Sembla mentida... has parlat amb l'ajuntament o el districte?

Oriol Rigola ha dit...

El pitjor és que després es posen medalles dient que aproven una Llei de la memòria històrica que no se sap ben be a on l'apliquen. Indignant.

Salute!

Rafel ha dit...

Es parla molt de la societat civil, però allò que va fer la societat civil per autoprotegir-se es va destruint implacablement.

Sospitós, oi?

Rafel

Anònim ha dit...

Sempre passa el mateix....

Agus Giralt ha dit...

Efectivament, un cop més han tirat pel dret. Aquest matí ja no es podia veure res.

Agus Giralt ha dit...

Avui faré una petita entrevista per a Sants 3 Ràdio sobre el tema dels refugis. Imagino que sortirà cap a les 7.

http://www.sants3radio.cat/noticies.php

Rafel ha dit...

Hola Agus, tinc un petit escrit sobre la "fita" que hi ha a la cantonada Sants-Brasil. Què en tens alguna informació de què era o on estava abans ubicada?

A reveure

Queralt Gómez ha dit...

Ei Agus! Aquest matí hem parlat amb els operaris i ens han explicat que si que va venir la gent del museu però segons ells el refugi no estava acabat i nomes tenia una entrada i 30 metres... diuen que estava mig enderrocat i que han fet fotos i han pres mides... acte seguit, han tirat pel dret i han seguit instal·lant el col·lector.