dijous, 27 d’octubre del 2022

Passejades pel darrer trimestre de 2022


El darrer trimestre de l'any ve carregat de passejades. Aquí les que des de l'Associació Memòria en Moviment realitzarem dins la programació de la Lleialtat Santsenca.

29 d’octubre, 11h —NOVETAT! El Sants del Cooperativisme [entrades]

A mitjans del segle XIX Sants creixia per l’arribada dels grans vapors. Aviat aquells treballadors s’organitzarien per cobrir les seves necessitats més bàsiques amb estructures basades en el suport mutu i la cooperació; naixien les cooperatives de consum i treball. En aquesta visita descobrirem algunes de les cooperatives santsenques, com la Lleialtat o la Model del Segle XX.
Visita en llengua de signes catalana per l’associació Més Accés.
 

26 de novembre, 11h —El Sants Misteriós [entrades]

A tot arreu hi ha personatges llegendaris i Sants, Hostafrancs i La Bordeta no estan exempts d’història negra. Coneixeu la relació d’Enriqueta Martí amb la Bordeta? Sabíeu que al carrer Miquel Àngel hi ha haver un temple espiritista? Què diu la història del segrest dels lladres del pou? En aquesta ruta descobrirem tots aquests misteris i molts altres.
 

17 de desembre, 11h —NOVETAT! L’humor gràfic a Sants [entrades]

Els segles XIX i XX van estar marcats per l’eclosió de la impremta i l’aparició de centenars de capçaleres dedicades de totes les ideologies possibles. Entre tota aquestes publicacions es van fer especialment populars aquelles que feien lectures satíriques i humorístiques del dia a dia com: La Tramontana, L’Esquella de la Torratxa o El Bé Negre. Amb aquesta passejada descobrirem Sants a través de les vinyetes històriques i l’humor gràfic.