dilluns, 23 de setembre del 2019

Barcelona, 1979. La democràcia des dels barris


Aquest 2019 s’han complert 40 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques després del franquisme. Per commemorar aquesta important efemèride, l’Arxiu Municipal de Barcelona ha organitzat un seguit d’activitats amb l’objectiu de recuperar la memòria d’uns anys decisius de mobilitzacions veïnals i laborals, així com de reivindicacions polítiques, socials i culturals que han configurat la nostra ciutat d’avui.

A través d’exposicions amb importants documents gràfics conservats als centres d’arxiu, i també amb la celebració d’espais de participació i reflexió, us convidem a conèixer l’impacte que van tenir els primers anys de democràcia per Barcelona, la seva ciutadania i la mateixa organització municipal.



A Sants es pot veure l'exposició “Barcelona, 1979. La democràcia des dels barris” Estarà a la sala Anselm Cartañà, a l'Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc, al carrer de la Creu Coberta, 104. Estarà del 27 de setembre  al 5 de gener de 2020.

Taula rodona: “Sants-Montjuïc: transformar i democratitzar el barri (i la ciutat)”. Dijous 14 de novembre, a les 18.30 h (Seu de l’Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc)