divendres, 15 d’abril de 2016

De cognom Espoli

I avui segueixen les xerrades relacionades amb la història dels nostres barris. Avui us recomano una xerrada molt interessant que farà Xavier Muñoz, autor del llibre Muñoz Ramonet: societat il·limitada, un llibre amb una història ben peculiar com tot el que va envoltar als darrers amos de Can Batlló. Us adjunto a continuació la convocatòria.

Xavier Muñoz té 88 anys i és l’autor d’un llibre prohibit -Muñoz Ramonet: societat il·limitada (Edicions 62, 2003)-, la tirada del qual va ser comprada quasi bé íntegrament per la família de Julio Muñoz Ramonet, industrial feixista estraperlista i propietari de Can Batlló durant l’autarquia.

Si els familiars van voler retirar de la circulació aquest llibre es deu al fet de que no volien donar a conèixer molts fets tèrbols i polèmics evidenciats per aquest rigorós treball de recerca periodística. 

Xavier Muñoz farà una presentació del llibre el pròxim divendres 15 d’abril, 19h, a l’auditori del bloc 11 de Can Batlló (C/Constitució 19, metro Pça de Sants). Serà una ocasió irrepetible per conèixer la història del barri de La Bordeta i de la ciutat de Barcelona. Us hi esperem a totes i tots.Aquesta activitat forma part del programa de l’exposició “De cognom Espoli”, organitzada per la Cooperativa Cultural Cassius Clay i que es pot veure a la primera planta del bloc 11 des del 8 d’abril i fins el 8 de maig.