dilluns, 24 de març del 2014

Una mica d'autocrítica!



L'any 2008 vaig començar aquest bloc sobre la història i el patrimoni de Sants gràcies als texts que ja feia a La Burxa i gràcies als ànims del Dani Cortijo. En tot aquest temps, a banda de la tasca de divulgació, també he hagut de denunciar sovint la deixadesa de les administracions i de les constructores en la conservació del nostre patrimoni: refugis que han desaparegut sense deixar rastre, masies enfonsades, una font destruïda misteriosament, edificis enderrocats...

Però no només he parlat de construccions. Sense anar mes lluny ara fa una setmana també vaig escriure un article defensant Can Vies, un dels projectes socio-culturals que més vida ha donat al barri en els darrers 17 anys. Per això em sap doblement greu el fet que algú, qui sigui, en nom d'un projecte que he defensat i defensaré hagi fet malbé un element del nostre patrimoni, una vidriera modernista que és de tots els que som de Sants.


Crec que no és aquesta la forma de sumar un barri que si està unit és imparable. Si som de Sants i estem implicats en el nostre barri el mínim que hem de fer es respectar el nostre patrimoni. Que hem de canviar la nostra societat i construir-ne una de més justa està clar, però també crec que la violència no porta mai enlloc, la prova mateixa la podem buscar a la història.