dimecres, 18 de setembre de 2013

Notes Històriques de Sants, Hostafrancs i La Bordeta

Avui tinc el plaer de parlar-vos un nou llibre del company historiador Josep M. Vilarrúbia-Estrany, la persona que se'ns dubte més ha investigat i escrit sobre la història dels nostres barris. De fet més que un nou llibre hauria de dir una nova col·lecció en la que recollirà alguns dels articles que al llarg del temps ha anat fent. Us deixo amb la seva presentació.

Amics,

Un nou any i això vol dir una nova publicació.

Amb el títol conjunt de Notes Històriques de Sants, Hostafrancs i La Bordeta Enguany he volgut iniciar una sèrie de publicacions, d’aquests barris tinc més de 200 articles escampats arreu i fins i tot alguns al tinter, és hora de repassar, de nou esmenar i arreplegar-los per temàtiques diferents. He iniciat la col•lecció amb el tema Toponímia amb més de 50 articles, amanit per un material gràfic de gran valor històric i, a la vegada, espiritual ja que hi he posat fotografies algunes fetes per a vosaltres o per amics absents, si en alguna ocasió la qualitat no és perfecta queda compensat per la voluntat del fotògraf.

La presentació serà al Centre Catòlic de Sants, Carrer d’Antoni de Capmany, 72 (És al mateix solar, amb casal nou, quan l’entitat tenia estatge al carrer dels Jocs Florals).

A més del Centre Catòlic de Sants, que de forma desinteressada ha col•laborat en aquest acte, la publicació tindrà com a “padrí d’entitat”, la parròquia de Santa Maria dels Sants. La meva intenció en aquesta i futures publicacions de la mateixa col•lecció és que part del benefici de la venda sigui per a Càritas de la parròquia per a ajudar a les persones necessitades

L’acte serà el dia 2 desembre, a les 20'30h. Serà presentat per Artur Bial, de Recerca i Difusió Històrica i que ha demostrat que estima a casa nostra i els nostres barris.

Josep M. Vilarrúbia-Estrany

Cap comentari: