dijous, 30 de juny del 2011

Enregistrem la memòria

Ara fa un parell d’any varen contactar amb mi des de Sants 3 Ràdio, emissora on, esporadicament, feia petites col·laboracions apropant als oients a algunes de les històries de Sants. Teneien una proposta que feia molt bona pinta i que era idea de la Pepita Galvez, una de les col·laboradores de la ràdio.

L’Oleguer, el director de l’emissora també havia parlat amb el Parisi, del Secretariat, i tots estaven molt engrescats. La idea era fer entrevistes a avis i avies dels nostres barris per recuperar la memòria oral i moltes històries que corrien el risc de ser oblidades. D’aquesta manera es podria tenir un arxiu d’audios explicatius de la nostra història més propera. La idea em va enganxar des del primer moment, ja que feia temps que jo també volia fer el mateix, però em mencaven els mitjans.

Amb la col·laboració del Secretariat de la Ràdio ben aviat varem aconseguir un bon grapat de testimonis i varem començar les entrevistes sense tenir gaire clar quin seria el format final del programa.

Després de 17 entrevistes a avies i avis de Sants, Hostafrancs i la Bordeta varem veure que el millor que es podia fer era monogràfics sobre els diversos temes tractats. Així doncs calia fer tota la feina d’edició, feina que he amb el Jordi Lozano, tècnic de so de l’emissora i amic meu des de petits.

Gràcies a tota aquesta feina i a les subvencions que ha rebut el projecte dintre de pocs mesos podreu aconseguir els cd amb tots els programes, que també seràn emessos per la ràdio, a Cotxeres de Sants i que finalment publicaré al bloc.

Podreu descobrir teme com la Guerra Civil, la Postguerra, la censura i la lluita per la llibertat, les escoles, el treball, el lleure, la vida quotidiana i la festa major al nostre barri.

Espero que us agradi.

Recordeu que si voleu col·laborar amb Memòria de Sants amb imatges o documents antics del barri podeu contactar amb mi a memoriadesants@gmail.com