dilluns, 3 de gener del 2011

Trobades les restes del fortí de la muntanya de Montjuïc del 1640

Avui he volgut compartir amb vosaltres un video aparegut a BTV notícies on es parla sobre la descoberta del primer fortí construit a la muntanya de Montjuïc l'any 1640, tema sobre el que properament ja tenia previst parlar al bloc.

Les restes arqueològiques del primer fortí que es va construir a la muntanya de Montjuïc, ja són visibles. La construcció es va edificar l'any 1640, molt abans que el Castell, i va ser l'escenari de la batalla de Montjuïc durant la Guerra dels Segadors. Ara l'objectiu és conservar les restes i mostrar-les al públic: serà a partir de la primavera.

Les restes arqueològiques es van descobrir aquesta tardor en el marc del projecte de restauració del Castell de Montjuïc.

Des del fortí es va defensar la ciutat durant la Guerra dels Segadors, en la revolta contra les tropes castellanes de Felip IV. La construcció es va enderrocar l’any 1753 seguint les ordres de l’enginyer militar Juan Martín Cermeño, arquitecte del Castell de Montjuïc. El fortí va desaparèixer i el castell que va ocupar tota la part elevada del cim, a finals del segle XVIII.




www.btvnoticies.cat

2 comentaris:

Dani ha dit...

Ostres anava a parlar-ne jo!

millor, menys feina!

Gràcies!

Agus Giralt ha dit...

Ei Dani, si en vols parlar ja enllaçaré el teu post ;)