divendres, 12 de març del 2010

Exposició "Llibertat a cops de falç. Revoltes i moviments populars als Països Catalans (1450-1970)"


Avui us vull recomanar una exposició organitzada pel restaurant Terra d'Escudella, al carrer Premià 20. Tot i que l'acte de presentació de la nova exposició es farà el proper dilluns 12 d'abril a les 19.30, si hi aneu ja la podreu veure al menjador l’interior del restaurant.

L'exposició duu per títol "Llibertat a cops de falç. Revoltes i moviments populars als Països Catalans (1450-1970)". Es tracta d'una mostra elaborada per l'equip impulsor del restaurant, un restaurant que vol posar a l'abast de tothom la rica gastronomia dels Països Catalans relacionant-la amb la cultura popular. Aquesta tasca s’ha volgut complementar amb una mostra que estarà instal·lada de manera permanent a l'espai del menjador interior.

El fil conductor de l'exposició són els moviments transformadors que s'han produït arreu dels Països Catalans al llarg de la història, posant l'accent en les classes populars com a motors i agents de canvi. El marc d'anàlis són els quatre grans territoris de parla catalana, amb la intenció inequívoca de donar testimoni de la unitat cultural, política i lingüística d'aquest país, així com del caràcter clarament combatiu que les nostres classes populars han demostrat fins a temps recents.

Sens dubte, és una tasca ambiciosa, que el Terra d’Escudella ha volgut executar amb el màxim rigor, però també amb una clara vocació pedagògica i divulgativa.

Per tot això, des de el Terra d’Escudella ens emplacen a assistir a l'acte de presentació que es durà a terme al restaurant i que comptarà amb la participació de l'historiador Agustí Barrera i de l'equip que ha fet possible l'exposició. Després dels parlaments, es podràn degustar un seguit de plats amb història, pensats i elaborats especialment per a l'ocasió.

1 comentari:

Red Zeppelin D3 ha dit...

De fet, els remences van tenir la seva necessitat de revoltar-se en contra dels mals usos. Tot i sembla ser que fossin de condició benestant, en part també tenien alguna causa per aixecar-se.