dimecres, 1 de maig del 2013

La Rosa de Foc - Jornades per la memòria

L'Universitat Lliure de Sants i el Col·lectiu Negres Tempestes m'han convidat a les Jornades per la Memòria de la Barcelona Romàntica i Revolucionaria, La Rosa de Foc, que tindran lloc a l'Espai Obert a finals de maig. Us adjunto l'explicació de les jornades i el calendari previst.



Aquestes jornades pretenen ser un repàs per la memòria dels sense nom.

L'agost de 1909, el periodista hispanouruguaià Antonio Laredo des del diari La Protesta batejà la ciutat de Barcelona amb el nom de La Rosa de Foc. El terme envoltat de romanticisme i d'ardor revolucionària, definia clarament el clima de combativitat en que s'hi vivia. Una Barcelona amb una història plena de revoltes populars causades per la fam i les males condicions de vida. Revoltes que feren a aquelles persones anònimes per un temps lliures.


30 maig

19:30 "La Barcelona romàntica i revolucionària de les Bullangues",
per Celia Romea Castro (Profesora titular del Dep. Didàctica de la Llengua i la Literatura UB i autora del llibre "Barcelona romántica y revolucionaria. Una imagen literaria de la ciudad, dècada de 1833 a 1843")

31 maig

19:30 "Les revoltes de les quintes", 
per Agus Giralt Historiador i autor del llibre "Del somni al silenci. Segona República i Guerra Civil".

01 juny

19:30 "La Setmana Tràgica",
per Teresa Abelló (Doctora en Geografia i Història, professora titular d'Universitat [UB]) + Creperia + Música

1 comentari:

Red Zeppelin D3 ha dit...

Jo amb aquesta professora hi vaig tenir problemes a la facultat. Certament, és una profe que juga amb dues cares totalment antagòniques. L'any passat en concret per tenir tics em va dir en un congrés amb crèdits de lliure elecció, pel primer tic, que ja no podia ser i que amb una pastilla no estava d'aquesta manera. I que estava molestant els traductors. És un mal exemple que considero que mai més hauria d'estar donant xerrades sobre anarquisme. La seva talla no encaixa en uns paràmetres realment revolucionaris, per tant no té el perfil necessari per donar aquests tipus de xerrades i sobre aquestes temàtiques. Per tant ens pot generar moltes més pèrdues que no pas beneficis.