dilluns, 16 de febrer del 2015

TaxiKey Map a La Capella

Agafeu unes quantes històries d'aquelles que ajuden a entendre el passat de Barcelona, afegiu una mica de novel·la negra, molt poc, el just per deixar un toc de misteri. Fornegeu suaument, amb una mica de teatre amateur, de manera que us quedi una peça ben esponjosa i finalment presenteu en un format de radio novel·la, amb regust d'anys 50 o 60. Si feu tot això obtindreu un producte com TaxiKey Map. Una manera molt original de descobrir la història i el patrimoni de la nostra ciutat, i un projecte amb el que he tingut la sort de participar per partida doble, com assessor històric i com a membre de la companyia de teatre Liada Nacional.



Una intervenció sociocultural que els artistes Carme Illa i Jonathan Mármol van desenvolupar a Col·lectivaccions, un projecte educatiu realitzat a l'Escola Llotja. A través de les aventures d'un investigador, immers a la Barcelona dels anys 50 i 60, els visitants o oients podran anar descobrint elements del patrimoni i de la història de la ciutat. Una selecció de les pàgines dels seus blocs de notes mostraran alguns dels casos més interessants que va investigar, ara ordenats en la ruta que es pot veure al bloc. El protagonista d'aquestes aventures no és un altre que TaxiKey, un personatge que vol retre homenatge al detectiu i personatge principal de Las aventuras de TaxiKey, una de les radio novel·les policíaques més conegudes dels anys 50. 

Un projecte centrat inicialment al districte de Sant Andreu però que ara ha augmentat el seu radi d'acció, ja que demà a les 19'30h es presenta dins l'exposició col·lectiva: Habitar, Sentir, Pensar que es celebrarà a La Capella, al Carrer Hospital 56.

No us ho perdeu!