dissabte, 31 de març del 2012

El CERHISEC recorda l'antic Parc d'atraccions de Montjuïc

Avui he volgut compartir amb vosaltres una noticia publicada al portal el3.cat




Els veïns del barri del Poble-sec van poder recordar l’antic parc d’atraccions de Montjuïc a partir de la xerrada i de les imatges que va preparar l’entitat CERHISEC dimarts a la tarda a la biblioteca Francesc Boix. “Va estar 32 anys i ha deixat molts records, perquè va ser molt important i emblemàtic per a la ciutat”, comentà Júlia Costa l’encarregada de la trobada. 

Inaugurat l’any 1966, el parc tenia atraccions per a tots els públics. Algunes de les més importants van ser el “Bumerang” i el “Loco Ratón”, dos muntanyes russes molt grans, tot i que, la imatge de la muntanya sempre va estar vinculada a la sínia. Aquest espai també va acollir concerts de tot tipus, amb actuacions d’artistes com Serrat, els Chichos o el Dúo Dinámico, malgrat que en la seva última etapa eren freqüents els de rock, fet que va produir queixes dels veïns. 

El parc va esdevenir un espai popular amb molt d’ambient. Segons Antoni Castillo, un dels assistents de la xerrada, “era un lloc de trobada de molta gent jove els dissabtes i diumenges”. Per a ell és un lloc especial, ja que va celebrar allà la festa del seu casament. Parlant del tancament l’any 1998, comenta que “al final estava una mica abandonat; els primers anys van ser els millors”. 


L’empresa propietària del recinte no va seguir invertint, i com explica Costa, “es van començar a posar de moda els parcs temàtics tipus Port Aventura”. A més, els problemes amb els veïns i la mort d’una noia en un dels concerts per una allau humana al teatre van agreujar la situació. Actualment, només es conserven algunes de les seves estàtues als jardins Brossa, com ara l’escultura de la sardana o la dedicada a Carmen Amaya, i alguns elements de les atraccions en un parc a Platja d’Aro.

2 comentaris:

Júlia ha dit...

Una història lamentable amb molta 'política' pel mig, en el pitjor sentit de la paraula, amb aquestes petites històries s'entén més la societat que a través de grans manuals. Mercès per la referència i felicitats pel blog, de nou!

Agus Giralt ha dit...

Tens tota la raó Júlia.

Moltes gràcies pels comentaris!