dilluns, 21 de juny del 2021

Document: Defensa Pasiva Antiaérea

Des de fa anys la construcció de refugis antiaeris durant la Guerra d'Espanya és un dels temes que més m'ha cridat l'atenció. A dia d'avui és més fàcil tenir accés a la documentació que es va generar durant la construcció dels refugis i per sort comença a haver una conscienciació cada cop més gran sobre la importància d'estudiar, visualitzar i conservar els refugis. 

Malauradament s'ha anat tard per a molts refugis que han desaparegut a cops de pic i també per a la conservació de molts testimonis orals. Per tot això des d'aquest petit espai sempre procuro compartir recursos per tal que als que segueixin en aquesta tasca ho tinguin més fàcil.

Comparteixo amb vosaltres un document molt interessant que va publicar l'Ajuntament de Barcelona l'any 1937 donant instruccions elementals per a la protecció contra els atacs aeris amb bombes explosives i incendiàries. Un document on veiem la importantíssima tasca que va fer Manuel Muñoz Díez, paleta afiliat a la CNT que va ocupar el càrrec de president de la Junta Local de Defensa Passiva de Barcelona.

Podreu descarregar-lo clicant a la imatge.



Per saber-ne més: