dijous, 12 de setembre del 2019

Sants, rails i vies

S'estrena una exposició fotogràfica que mostra la transformació urbana al voltant del ferrocarril i del metro que travessen el barri de Sants en arribar a Barcelona. S’hi pot veure una selecció de vint-i-nou fotografies exposades als jardins de la Rambla de Sants, espai elevat que cobreix les vies de tren paral·leles al carrer d’Antoni de Capmany. Les imatges, que s’han escollit en funció del valor documental i la qualitat fotogràfica, mostren els canvis del paisatge urbà des del carrer de Sants fins  al pont de la Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat.


Les fotografies, fetes per professionals o persones aficionades, daten d’entre 1917 i 1998. Formen part del fons fotogràfic de l’Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc (AMDS) i són procedents, en la seva majoria, de l’Arxiu Històric de la Unió Excursionista de Catalunya de Sants.

Comissari:
Ricard Marco

Documentació i textos:
Ricard Marco
Joan Sanromà

Retoc digital:
Ricard Marco

Prèstec de les fotografies i documentació:
Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc (AMDS)

Autors de les fotografies:
Francesca Almudéjar, Albert Cendrós, Joan Campañà i Mora, Martí Cañellas, Antoni Giron, Manuel Melián Solsona, Xavier Parès, Vicenç Pinén Gil, Francesc Ribera Colomer i altres autors desconeguts.

Producció:
Districte de Sants-Montjuïc (Ajuntament de Barcelona)

Digitalització, impressió i muntatge:
EGM

Retolació:
Albert Pedraza

Col·laboradors:
Fotoconnexió

Agraïments:
Ramon Barnadas, Dúnia Pèrdrix, Miquel Àngel Pintanel i Jaume Ribera