dijous, 6 de juny del 2013

“Josep Maria Huertas Claveria i els barris de Barcelona”

Avui per la tarda es presenta a La Ciutat Invisible el recull d'articles “Josep Maria Huertas Claveria i els barris de Barcelona”

L'acte comptarà amb la presència de Néstor Bogajo i en Marc Andreu, membres de la FAVB, per presentar una novetat editorial molt rellevant. L’entitat, juntament amb la revista Carrer, ha decidit publicar un recull de reportatges de Josep Maria Huertas Claveria, editats entre el 1964 i el 1975, sota el títol de “Josep Maria Huertas Claveria i els barris de Barcelona”.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Favb i la revista Carrer sota el paraigua de la comissió ciutadana creada per recordar el popular cronista dels barris.

El llibre recull reportatges de la primera dècada de Huertas com a periodista, dedicats  als problemes de la perifèria barcelonina, els barris obrers i la realitat del moviment associatiu.

La selecció de reportatges es complementa amb una sèrie d’articles d’amics i companys de professió, que analitzen la figura de Huertas, la seva vinculació íntima amb la ciutat i la seva implicació en el moviment veïnal.